torstai 11. heinäkuuta 2019

Tanssijan kehonhuolto osa 1 Lonkkien avaaminen

Kevät meni ja kesäkin jo ehti pitkälle, mutta nyt vihdoin ihan kunnon postaussarja näin Valasrannan Tanssileirin alla 😊

Eli kehonhuolto aiheista sarjaa olisi luvassa. Tulen julkaisemaan lyhyitä ja selkeitä videoita, joiden avulla kehonhuollosta tulee helppoa ja hauskaa! Liikkeet on valittu pitäen silmällä erityisesti tanssijoita, mutta toki sopivat kenen tahansa kehonhuollon tueksi!


Osa 1 Lonkkien avaaminen 




Tämä liike ei ole mikään varsinainen venytys, vaikka jokaisella venyttely kurssillani sitä ohjaankin. Kyseessä on avaava ja huoltava liike lonkille, joka toimii loistavasti myös alaselän, pakaroiden, etureisien, reiden ulkosyrjän ja polvien liikkuvuuden lisäämiseen ja kiputilojen ehkäisyyn. Kyseistä liikettä on mukava tehdä, koska sen ei missään vaiheessa kuulu sattua, venytystä saa tuntua kipua ei. Itse teen kyseistä liikettä päivittäin ja onnistuu tehdä vaikka sohvalla istuen 😊

Alaselän kiputiloihin yksi ison syy on lantion alueen lihasten kireys ja heikkous. Pelkän lihaskireyden lisäksi/tilalla saattaa olla myös fascia kalvojen jumeja, jotka tulisi avata. Tällä liikkeellä saadaan kalvoihin kolmiulotteista liikehdintää, jonka avulla ne pikkuhiljaa vapautuvat.

Tärkeää!!

Liikettä tehdessä pidä selkä suorana ja avusta käsillä. Istuinluut pyritään pitämään lattiassa koko liikkeen ajan.

Polvia ei tarvitse heti saada lattiaan saakka, se on tavoite ei itseisarvo. Anna kehollesi aikaa.

Kuuntele omaa kehoa ja tee liike itsellesi sopivaa tahtia, saat tehdä hyvin rauhassakin. Suosittelen lämpimästi myös lyhyitä pitoja (n. 3-5 s, max 10 s) kummallakin puolella.

Jos tuntuu pahalta, tee kevyemmin tai lopeta kokonaan. Kuitenkin jos paikat ovat tukossa, saattaa kaikki liikkeet tuntua alussa pahalta, tällöin tee vähän mutta useasti.

Ja koska kyseessä ei ole venytys, ei ole väliä teetkö liikkeen aamulla, päivällä, illalla, ennen tai jälkeen treenin. Voit itse valita milloin liikkeen teet, pääasia on että tulee tehtyä.

Toivottavasti kokeilit, ihastuit ja otit liikkeen omaksesi 😊

ps. Tämä ja muutama muukin liike käydään ohjatusti läpi Valasrannan Tanssileirin kehonhuollon tunnilla keskiviikkona 24.7 😎