sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

Tanssijan kehonhuolto osa 2 kyljen alaosan venytys seisaaltaan

Seuraavaksi kehonhuollossa jatketaan alaselkää aukaisevilla venytyksillä. Kyljen alaosan venyttäminen jää helposti välistä, koska aluksi siihen voi olla vaikea saada tuntumaa. Videolla olevalla venytyksellä kaikki asiakkaani ovat löytäneet tuntuman, kun ovat malttaneet noudattaa ohjeita.

Tämä venytys on erityisen tärkeä, jos kärsit alaselän kivuista. Kokeile toistaa venytys 1 x päivässä n. minuutin ajan oman kehon tahtiin puolta vaihtaen. Liikkeen voi tehdä hyvinkin rauhassa jos siltä tuntuu.



Tärkeintä on dippaamis vaihe:
Eli aina ensin dipataan kehon sivulla oleva käsi suoraan kohti lattiaa ja vasta sen jälkeen saa nostaa halutessaan toisen käden ylös. Jos käsi nousee ennen dippaamista, on suuri todennäköisyys että venytät kyljen yläosaa alaosan sijaan. Ole siis tarkkana!

Lisäksi rintakehä tulisi olla kohtisuoraan eteenpäin, älä anna ryhdin romahtaa tai kiertyä. Dippaaminen tapahtuu ns. kahden seinän välissä eli minkäänlainen kehon kiertäminen ei kuulu tähän venytykseen. Oikein ja maltilla tehtynä itselläni tämä venytys tuntuu kyljen ja selän alaosassa, lonkassa ja reiden sivussa. Joskus oikein jumi päivinä myös säären sivuosassa saakka.

Ihana ja mehevä venytys kyseessä siis 😄

Ei muuta kuin kokeilemaan ja nauttimaan kehon aukeamisesta!